Interieurtrends

Een interview met… Marenka van Vuuren

Van Vuuren Projecten en Interieur Marenka van Vuuren
“Stoffen, kleuren, styling, mode en interieur; ik vind het echt geweldig, altijd al gevonden en dat zal ook wel altijd zo blijven. Dat ik hier mijn beroep van heb kunnen maken is super. Met andere mensen meedenken over hun woonomgeving en vervolgens aan de slag gaan; dat is elk project weer - hoe klein of groot - zo leuk om te doen!”
Van Vuuren Projecten en Interieur is een familiebedrijf, opgericht door Marenka en Sven van Vuuren. Vandaag laten we je kennis maken met Marenka. Ze werkte jarenlang als accountmanager voor een groot bedrijf in interieurstoffen en ze is inmiddels alweer ruim zeven jaar werkzaam als interieurstyliste. Wat Marenka kenmerkt is haar enorme enthousiasme voor haar werk.

Wat is de beste interieur tip die je ooit kreeg?

“Zorg dat je niet te veel kleine rommeltjes in huis hebt, kies liever voor wat grotere stukken.” Wat was het eerste designmeubel dat je ooit kocht? “Een doorzichtige lamp van het Italiaanse merk Kartell, apetrots was ik haha.”

Wat is je favoriete interieurmerk?

“Het merk Stout Verlichting. Zij maken alleen verlichting, maar ze maken zulke bijzondere dingen! Ik werk ook graag samen met het merk Interiors dmf, zij hebben ook prachtige dingen. Arte behang maakt prachtige behangen, soms behangen we een kamer meer dan dat we hem sauzen!”

Wat is jouw leukste interieurklus geweest tot nu toe?

“Ik denk toch het bed en breakfast dat we mochten inrichten: B&B Geesberge in Maarssen. Dat was erg leuk en we hebben daar ook met budgetten gewerkt. We hebben daarnaast ook een prachtig huis gedaan langs de Vecht dat we zo mooi mogelijk mochten maken, dat was ook geweldig!” Benieuwd naar de projecten van Van Vuuren? Kijk dan eens op vanvuureninterieur.nl/projecten.

Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

“Ik denk dat dat door mijn moeder komt. Zij was eigenlijk altijd al bezig met interieurs, zowel thuis als in het zomerhuis dat ze hadden in Frankrijk destijds. Later heeft de interieurwereld me getrokken omdat ik ging werken bij de stoffenfabrikant ROMO fabrics, waar ik ontzettend veel geleerd heb. Wat onze stijl uniek maakt is denk ik het kleurrijke van een combinatie van nieuwe spullen en oude, gebruikte spullen.

Welke ruimte vind je zelf het leukst om in te richten?

“Op het toilet kun je natuurlijk helemaal los gaan haha.”

Verander je thuis vaak de inrichting?

“Thuis verander ik wel regelmatig ons interieur ja. Daarnaast ga ik twee keer per jaar naar de nieuwe collectie’s kijken op grote interieurbeurzen en op de huisshows van verschillende merken. Daardoor kom ik weer op nieuwe ideeën. Maar ik krijg zeker ook inspiratie van woontijdschriften en Instagram.”

Wat is de grootste faux pas/jeugdzonde die je ooit maakte op het gebied van je interieur?

“Ik had vroeger een knalturquoise kamer!” Ben je op zoek naar iemand die meekijkt terwijl je je huis opnieuw inricht? Die samen met jou kijkt naar wat goed bij jou past? Neem dan contact op via info@vanvuurenprojecten.nl. Lees ook onze blogs met 7 oplossingen voor je rommelkamer en tips voor een ruimtelijk interieur.