Interieurtips

Met een fris huis het nieuwe jaar in

Van Vuuren Projecten Interieur Fris huis luxe wonen
Het is bijna zover: het eind van 2020. Het is lang geleden dat er zó naar de jaarwisseling werd uitgekeken als nu. Veel mensen hebben dit jaar zelfs de kerstboom even overgeslagen. Hoe zorg je er nou voor dat je met een fris huis het nieuwe jaar kunt inluiden? Voor een gevoelsmatige frisse lei? Wij geven een aantal handige tips.

Eén stap tegelijkertijd

Het kan heel verleidelijk zijn om één dag in te plannen voor een grote schoonmaak, maar je zult zien dat het dan erg makkelijk is om die taak uit te blijven stellen. Maak het jezelf makkelijker en kies er voor om iedere dag iets van je to do list af te strepen. Je zult dan zien dat er iedere dag ook iets kleins bij komt op die lijst, maar dan heb je uiteindelijk veel meer voor elkaar gekregen.

Kijk wat er vervangen moet worden en of je nog dingen nodig hebt.

Misschien zijn het dingen die je al lang dwars zitten, zoals die vlek op de bank of een scheur in het gordijn. Kijk of je het (professioneel) schoon kunt laten maken of laten repareren — en anders wordt het misschien tijd voor vervanging. Overweeg ook eens of je zeven dekbedovertrekken nodig hebt: misschien kun je beter investeren in één of twee bijzondere exemplaren van topkwaliteit — voor dat hotelgevoel in huis. Kijk ook hier of je kleine aanpassingen kunt doen die je leven op dagelijks niveau fijner of comfortabeler kunnen maken. Het is slim om eens een lijstje te maken met dingen die je op een laag niveau irriteren, maar wel op dagelijkse basis. Denk aan een vloerkleed op die koude vloer richting het toilet. Misschien zorgt een extra opbergmeubel wel voor aanzienlijk minder rommel. Of zou een extra leeshoek met een fauteuil en een gezellige lamp uitkomst bieden. Wellicht heb je liever een grotere koelkast en een kleinere oven: een keukeninrichting die efficiënter is voor jouw leven. Of een home gym zodat je de deur niet meer uit hoeft voor je workouts. Wij denken hierover graag met je mee.

Zorg dat alles een vaste plek krijgt

Het zal je verbazen hoeveel dubbele items je zult aantreffen als je je huis grondig ondersteboven keert. Hoeveel scharen en canvas tasjes heb jij eigenlijk in huis? Spullen moeten zoeken en daardoor steeds opnieuw moeten kopen is zonde van je tijd en van je geld. Tip: koop een aantal gezellige mandjes, dozen en ladeverdelers en geef alles een vaste plek. Misschien is een oplaadstation voor alle telefoons in huis wel een slimme oplossing. Kijk eens welke aanpassingen je kunt doorvoeren in huis die je op dagelijkse basis tijd gaan besparen. En misschien kom je nog wel iets tegen waarvan je was vergeten dat je het had, zoals die pastamaker waar je nu ineens wel tijd voor hebt.

Mix & match

Je hebt je meubels ooit neergezet omdat dat toen het meest logische leek. Maar heb je weleens overwogen om de indeling van je woonkamer eens om te gooien? Probeer je de kamer eens fris en leeg voor te stellen en denk eens goed na over de functie van de kamer. Hoe zou de bank staan tegen die linkerwand, bijvoorbeeld uitkijkend op het raam? Of juist een grote bank waar iedereen alle ruimte krijgt? Waar zou je de televisie dan plaatsen? Hoe zou dat de looppaden in huis beïnvloeden? Op deze manier kan je woonkamer toch even fris en nieuw aanvoelen, zeker als je er zoveel tijd doorbrengt. Kun je wel wat advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op. En lees ook onze blog over hoe je rust creëert in huis, de blog met 7 oplossingen voor je rommelkamer en de blog over hoe een betere work-life-balance begint met je huis.