Interieurtips

5 tips voor een hotelgevoel in je eigen huis

Van Vuuren Projecten en Interieur hotelgevoel

Een minibar

Hoe krijg je nou dat ultieme hotelgevoel thuis? Niets zo decadent als de minibar, die onvoorstelbaar dure kleine flesjes alcohol en pakjes nootjes en chocola. Maar deze flesjes prosecco en champagne kun je ook gewoon bij de slijter kopen en je partner is vast blij verrast met een chocolaatje op hun kussen. Je kunt zelfs het gevoel van roomservice imiteren door op zondagochtend een luxe ontbijt met french toast en gepocheerde eieren te bestellen via thuisbezorgd. Daarmee steun je bovendien je lokale ondernemer.

Size matters

De meeste mensen die een hotelkamer binnenlopen gaan eerst even liggen op dat eindeloos grote bed waarin ze lekker wegzinken. Dus koop je een nieuw bed en heb je de mogelijkheid om een groter formaat te kiezen? Doe dat dan! Plus, als je meer ruimte hebt dan word je ook minder snel wakker door je bedpartner. Kies voor een kingsize of queensize bed en laat je goed informeren over welke matrassoort het bed past bij de manier waarop je slaapt, bijvoorbeeld op je zij of op je rug. Er zijn zelfs merken die op maat gemaakte matrassen maken waarbij zowel jouw wensen als die van je partner worden meegenomen, waardoor je twee verschillende kanten krijgt en dus geen compromissen hoeft te sluiten. Ook de lakens en het bedovertrek spelen een belangrijke rol in dat luxe, comfortabele hotelgevoel. Kies voor luxe Egyptisch katoen met een hoge draadtelling (van minimaal 300). Je zult bovendien zien dat dit katoen veel minder snel kreukt in de was. De finishing touch is het rechtop plaatsen van je kussens, minimaal vier. Dat oogt extra uitnodigend en je zult zien dat dat ook een stuk prettiger leest in bed. Overweeg om satijnen kussenslopen te kiezen zodat je ’s ochtends niet wakker wordt met extra kreukels in je gezicht en warrig haar. En vergeet niet om je bed iedere dag mooi op te maken zodat je er ’s avonds weer met extra plezier in duikt.

Het geheim van goede sfeerverlichting

Luxe hotels huren experts in die zorgen voor een lichtplan waarmee je buitengewoon flatterend, zacht licht krijgt. Daardoor voel je je meteen welkom, veilig en relaxed: precies het gevoel dat een hotel wil overbrengen. Om die reden zie je dat hotels vooral gebruik maken van een grote hoeveelheid aan vloer- en wandverlichting en veel minder van plafondverlichting. Dat zie je zelden in luxe hotels want dat licht is aanzienlijk harder, veel meer geschikt om bijvoorbeeld onder te werken — precies wat je niet moet willen in een hotelkamer. Kies ook voor peertjes met zachter licht en denk aan een dimmer. Bovendien is de verlichting in een hotel vaak op één punt geschakeld waardoor je met één druk op de knop alle lichten uit kunt doen, zodat je daar niet nog je warme bed voor uit hoeft. Er zijn zelfs apps voor op je telefoon waarmee je hetzelfde effect kunt bewerkstelligen. Weet je niet waar je moet beginnen, maar ben je wel op zoek naar een luxe en gezellige sfeer met dat ultieme hotelgevoel? We adviseren je hierin graag.

Gedurfd en symmetrisch

Is het je weleens opgevallen dat hotelkamers vaak buitengewoon symmetrisch zijn? Dat oogt heel rustig. Maar tegelijkertijd durven hotels vaak ook krachtige statements te maken, zoals een opvallend behang. Kies voor meubels die bij elkaar passen, maar die elkaar ook aanvullen en versterken. Kies voor verschillende texturen en rijke materialen (zoals leer, suede, hout en brons) en gebruik zachte vloerkleden om er een mooi geheel van te maken. Zware gordijnen geven een luxe gevoel en kunnen tegenwoordig zelfs geautomatiseerd worden zodat je met één druk op de knop de gordijnen kunt openen. Een mooi kunstwerk of een vergrote foto met persoonlijke betekenis maakt het helemaal af.

Een spa in je eigen huis

Wat maakt een hotelbadkamer nou zo ultiem ontspannend? Begin met een heerlijke verwelkomende geur, bijvoorbeeld van Rituals, in de vorm van geurstokjes, geurzakjes of een fijne geurkaars. Misschien is er wel een specifieke geur die je associeert met een bepaald hotel of een bepaalde vakantie. Daarnaast mag natuurlijk die ultiem zachte badjas niet ontbreken. Kies daarnaast voor de beste kwaliteit handdoeken en rol ze op voor dat ultieme hotelgevoel. Zorg daarbij dat alleen de essentials in beeld liggen en overweeg om die lelijke shampoo flessen leeg te gieten in mooie dispensers. Dit is bij uitstek een ruimte waar je niet afgeleid wilt worden door troepjes. Heb je een bad? Koop zo’n mooie plank en plaats daar luxe zeepjes en badbruismiddelen op. En misschien een goed glas wijn voor het ultieme hotelgevoel!