Misschien is het een rommelkamer vol verhuisdozen die al jaren onuitgepakt stof staan te vergaren. Of een logeerkamer waar eigenlijk maar zelden gebruik van wordt gemaakt. In dit artikel geven we je een paar ideeën voor wat je nog meer met deze extra kamer zou kunnen doen. Dennis Storm schreef onlangs het boek ‘Weg Ermee’, waarin hij het heeft over de grote hoeveelheid spullen die we bezitten, zonder er iets mee te doen. Hij zegt ook dat je je moet realiseren dat je voor iedere vierkante meter in je huis betaalt in euro’s en daarmee: met tijd van je leven. Je betaalt zo een halve ton meer aan hypotheek voor die kamer. Zorg daarom dat je optimaal gebruik maakt van deze rommelkamer.
Walk-in-closet
Word jij ook onrustig van al die rondslingerende kleren in je rommelkamer? Heb je zelfs na een grondige Marie Kondo-sessie nog teveel kleding voor je kledingkast? En heb je voor je gevoel toch altijd hetzelfde aan omdat je niet zo goed weet wat je allemaal hebt? Misschien is het dan een goed idee om je reservekamer in te richten als walk-in-closet. Je zult zien dat je op die manier veel relaxter aan je dag begint. Het inrichten van een walk-in-closet kan met bestaande systemen, maar hij kan ook op maat gemaakt worden. Neem daarvoor contact met ons op.
Flexruimte
Misschien vind je het belangrijk dat er altijd een bed klaarstaat voor vrienden en familie. Wellicht woon je klein en wil je optimaal gebruik maken van de ruimte. Dan is een flexruimte een goede oplossing. Op die manier kun je de kamer inrichten als kantoor, slaapkamer én plek waar je je even terug kunt trekken. Zorg dan voor multifunctionele meubels, zoals bijvoorbeeld een slaapbank. Die zijn de afgelopen tijd echt veel mooier geworden. Maak een leeshoekje bij de vensterbank en een inklapbaar of smal bureautje langs de muur. Zo’n flexruimte kan de waarde van je huis zelfs verhogen ten aanzien van een rommelkamer.
Thuisbios
Ga je minder vaak naar de bioscoop dan je zou willen, maar baal je daar van? Beamers, flatscreens en surround sound sets zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden, dus een thuisbioscoop is niet meer alleen voorbehouden aan de personages in MTV Cribs. Met comfy stoelen, verse popcorn en een paar ingelijste filmposters is je kamer helemaal af. Tip: zorg voor zachte vloerbedekking en verduisterende gordijnen voor een optimale filmbeleving.
Een home gym
Bij een sportruimte denk je misschien aan een lelijke kamer vol grote apparaten. Maar eigenlijk heb je niet eens veel materiaal nodig om een workout kamer in te richten. Begin bijvoorbeeld met wat gewichtjes, een oefenmat, wat handdoeken en spiegels en een klein stepapparaat. We slaan de sportschool al snel over omdat het niet goed past in onze drukke agenda’s, maar als je een mini sportschool aan huis hebt dan maak je er misschien sneller tijd voor. Je zult zien dat dat ook je humeur ten goede komt.
Een kamer om te relaxen
Zacht wapperende gordijnen. Een paar planten. Grote kussens en poefjes. Het is ook bijzonder fijn om een kamer te hebben waar je je even kunt terugtrekken, of waar je de ochtenden fris kunt beginnen. Om te lezen, met bijvoorbeeld een grote boekenkast, of voor een uurtje yoga, meditatie of pilates. Deze kamer is bedoeld om even helemaal te onthaasten. Een paar geurkaarsen maken je relaxkamer helemaal af. Of doe eens gek: een hangmat. Een stuk beter dan een rommelkamer!
Spellenkamer
Kinderen schieten op de bank al snel in de bekende houding: met een scherm in hun hand. Wat doe je als schermtijd voorbij is en buitenspelen geen optie is? Misschien wil je je reservekamer dan inrichten als spellenkamer: met een voetbaltafel, muziekinstrumenten en knutselspullen, zodat je kinderen kunnen schilderen en tekenen. Ook als je geen kinderen hebt kan deze kamer uitkomst bieden, als schilderatelier of muziekkamer.
Home office
We gaan al snel aan de keukentafel zitten met onze laptop, maar dit komt onze productiviteit misschien niet ten goede. Met je eigen kantoor (en deur!) kun je grenzen stellen en je privacy opeisen. Je zult zien dat je op deze manier veel meer werk zult verzetten en bijkomend voordeel: je associeert je woonkamer niet meer met werk.